Lärarkonferens Norrbotten 2024

Välkommen på Berättarministeriets lärarkonferens!

Läsningens magi och betydelse för inlärning och språkutveckling

Under läslovet vecka 44 bjuder Berättarministeriet in till en kompetensutvecklande konferens med tema Läsningens magi och betydelse för inlärning och språkutveckling.

De medverkande i programmet har bred kunskap inom området, och består bland annat av kognitionsvetare, skådespelare och lärare med lång erfarenhet av läsfrämjande arbete. Under dagen belyses språkutvecklande arbetssätt, inlevelse i högläsning, betydelsen av storytelling i undervisningen och hur ett lustfyllt lärande kan främjas genom läsning.

För att främja förutsättningarna för kollegialt utbyte och lärande rekommenderar vi att hela arbetslag deltar på konferensen. Medverkar gör bland andra Agneta Gulz, professor i kognitionsvetenskap, Eric Haraldsson, skolbibliotekarie på Ringsbergskolan i Växjö, skådespelaren Tobias Aspelin och Berättarministeriets Julia Jansson, utbildningsledare med programansvar. Moderator är Åsa Julin.

Konferensen, inklusive lunch och fika, är helt kostnadsfri, och hålls på Clarion Hotel Sense i Luleå tisdag den 29/10 kl 10.00–16.00.

Låter det intressant? Anmäl dig i formuläret nedan!

 

Vi kommer att servera lakto-ovo-vegetarisk kost utan nötter. Har du andra allergier, vänligen ange dem i formuläret nedan i samband med din anmälan.

Gör din anmälan här:

Hittar du inte din skola i listan? Kontakta oss på info@berattarministeriet.se så hjälper vi dig.

 

Om du vill veta mer om hur vi hanterar och lagrar dina personuppgifter, se vår integritetspolicy här.

Medverkande:

participant image
Agneta Gulz

Agneta Gulz är professor i kognitionsvetenskap vid Lunds och Linköpings universitet och leder forskargruppen The Educational Technology Group. Agneta forskar på frågor kring lärande, motivation och drivkraft hos elever. Under Agnetas föreläsning får vi lära oss vad som händer med oss när vi läser, skillnaden mellan skärm- och pappersläsning samt kopplingen mellan att läsa och att lyssna.

participant image
Tobias Aspelin

Tobias Aspelin är skådespelare och har gjort många roller både i film och TV och på flera av landets stora teaterscener. Han är utbildad manusförfattare och skrivpedagog, har skrivit och regisserat ljuddrama för Forum för levande historia, egna humorshower, gjort flera radiodokumentärer och reportage för Sveriges Radio, samt läst in ett antal ljudböcker. Under Tobias föreläsning får vi djupdyka i hur vi kan arbeta med högläsning och gestaltning för att nå fram och skapa engagemang hos lyssnaren.

participant image
Eric Haraldsson

Eric Haraldsson är skolbibliotekarie i Växjö på Ringsbergskolan, som bland annat fått utmärkelsen ”Skolbibliotek i världsklass” av fackförbundet DIK. Eric är ledamot i Läsrådet och har bred erfarenhet av att arbeta med elevers kreativitet och kritiska tänkande ämnesintegrerat i sin undervisning. Eric lär oss mer om hur läsutveckling kan främjas via media och närvarande arbete i klassrummet tillsammans med informationstolkning och källkritik. Han talar också om estetiska lärprocesser och elevernas perspektivskifte.

participant image
Julia Jansson

Julia Jansson är utbildad lärare och dramapedagog och verksam utbildningsledare på Berättarministeriet. Julia kommer tala om storytelling och hur den kan främja en lustfylld undervisning i klassrummet, samt lär oss mer om hur Berättarministeriets skolprogram syftar till att vara kompetensutvecklande och på vilket sätt de är ett beprövat stöd i undervisningen.

participant image
Åsa Julin

Åsa Julin har närmare 20 års erfarenhet som journalist, programledare och producent på bland andra SVT och Sveriges Radio, och är nu verksam som moderator, producent och strategisk rådgivare inom medie- och kommunikationsfrågor.

BM_srgb_neg

Copyright | 2024 | Ministry of Storytelling | All rights reserved